× Informasjon om nettsiden Kontakt eier av nettsiden Blogg Innlogging Psykologregistrering

Frustrasjonsbloggeren – innlegg nummer 51

Jeg har et meget positivt syn på psykoterapi. Men man må velge analytiker med omhu. Også analytikere er mennesker. Man må velge ut fra hva man vet om terapeuter.

..

Hvis psykoanalysen blir brukt udogmatisk, da tror jeg den kan være svært heldig. Vi har alle ting vi ikke vil tenke på, og som påvirker våre valg. Vi overser viktige ting i oss selv. Noen overser det på en varsom måte, men andre overser det så grundig at det er vanskelig å gjøre dem oppmerksom på det. Det kan være ting eller følelser eller mennesker vi ikke liker. Ikke minst i forhold til de nærmeste er det vanskelig å vedkjenne seg sterkt negative tanker.

En god analytiker kan få oss til å snakke om ting vi helst ikke vil snakke om, men som det er viktig for oss å bli bevisst fordi de styrer våre liv. Det gjelder alle mennesker. Analytikere har rutiner og metoder som vi ikke bruker i vanlige diskusjoner.

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Les om hvilke vi bruker og hvordan vi administrerer dem i hovedmenyen under linken "informasjon om nettsiden"